torstai 8. lokakuuta 2015

5.-luokkalaisten Helsinki-päivä


                          Retki Kansallismuseoon
Menimme luokan kanssa Kansallismuseoon. Kansallismuseon talo oli iso, kaunis ja vanhanaikainen. Sisältä se oli mielenkiintoinen, koska oli kiva nähdä historiallisia esineitä. Meillä oli hyvä opas. Hän puhui selvästi eikä vaikeasti ja oli kiltti ja mukava.

Oli kiva katsoa esineitä esihistoriasta. Siellä oli esimerkiksi pääkalloja, ruukkuja ja hevosenkenkä. Katsoimme mielenkiintoisia pistooleja jotka olivat 1680-1620 luvuilla  eläneiden ratsumiesten ja siviilien aseita. Näimme myös kangaspuun painoja, poltettua savea ja Kaarinan Muikunvuoren asuinpaikalta.

Meillä oli tosi kivaa, säikäytimme toisiamme ja otimme paljon kuvia toisistamme. Menimme savupirttiin, jossa oli pimeää. Joidenkin mielestä siellä haisi ja joidenkin mielestä siellä tuoksui. Ihmiset nukkuivat tuolien päällä. Se oli sauna ja koti yhdessä huoneessa. Kun tulimme pois savupirtistä, näimme soittimia jotka olivat vanhan aikaisia. Siellä oli huilu, kantele ja vanha kitara.

Menimme Dinan,  Anisan, Aadan, Janinan ja Neftalin kanssa kauniiden rasioiden luo ja siellä oli myös koruja ja paljon muutakin. Näimme hauskoja kelloja. Siellä oli myös  semmoinen naisen muotoinen kello, ja hänen päänsä oli kello.

Kun aika loppui, saimme käydä itsenäisesti museossa. Menimme ylös vintille. Vintillä kaikki riehui.  Sitten aloimme mennä metroasemalle ja metrossa näimme prinssi Jusufin. Hän on laulaja. Moikkasimme häntä ja hän oli tosi mukava.
Neftali, Dina, Anisa ja Samaa

Torstaina kävimme Kansallismuseossa. Museo oli iso ja todella vanha. Se näytti samanlaiselta kuin kirkko.

Meillä oli opas, joka päästi meidät savupirttiin. Siellä oli vanhoja juttuja. Siellä oli  melkein kaikki tehty puusta. Siellä ei ollut yhtäkään lamppua, vaan siellä oli vain kynttilöitä.

Me pääsimme salaiseen paikkaan minne me vain päästiin. Siellä oli kivikauden esineitä. Esimerkiksi vanhoja mekkoja.

Ritarihuoneessa oli paljon vanhoja aseita. Miekat olivat hienoja ja teräviä. Siellä oli ritariasuja, vanhoja pääkalloja ja vanhoja koruja.

Me menimme myös vintille. Siellä pystyi rakentamaan palikoilla. Me syötiin eväitä aulassa. Sitten päästiin vapaa-ajalle. Sitten jotkut alkoivat piilosta ja kädenvääntöä. Me päästiin kello yksi pois ja siellä oli kivaa.

Ali ja Renor


 

 

 

1 kommentti:

Jouni Leivo kirjoitti...

Hei, onpa hienoja kuvia!
t. Jouni