torstai 1. syyskuuta 2016

Helsinki-ilmiö


Koulussamme työskenneltiin tällä viikolla kolme päivää Helsinki-ilmiön kimpussa. Tiistai kului suunnitellessa: oppilaat päättivät tutkimuskohteensa ja tekivät työnjakoa. Keskiviikkona jalkauduttiin kaupungin eri kohteisiin luokka-asteittain tekemään tutkimusta. 8-luokkalaiset tutustuivat empirekeskustaan.

Koululla nautitun aamupalan ja metromatkan jälkeen saavuimme Senaatintorille n. klo 9. Osa oppilaista oli suunnitellut haastattelevansa turisteja, joten tyhjä tori harmitti. Onneksi pian ihmisiä alkoi ilmaantua.


Kaupunkiretkeen kuului myös vierailu Helsingin kaupunginmuseossa. Oppilaat pääsivät mm. kokeilemaan veivattavaa puhelinta. Se osoittautuikin yllättävän vaikeaksi. 

 

Opas esitteli meille panoraamakuvia eri aikojen Helsingistä.


Aikakoneessa pääsi kurkistelemaan virtuaalilaseilla Helsingin maisemia. Opettaja kävi vielä nopeasti vilkaisemassa yläkerran Museum of Broken Relationships-näyttelyn.


Torstaina oppilaat työstivät monenlaisia töitä keskiviikkona kerätyn materiaalin pohjalta. Kolmen päivän urakkaan mahtui varmasti niin mukavia kuin haastavampiakin hetkiä. Kokemus oli opettavainen myös opettajille, ja nyt tiedämme, mikä voisi toimia jatkossakin ja mitä voisi parantaa.


Ei kommentteja: