tiistai 26. tammikuuta 2016

8B:n mediaprojekti

Classroomista löytyvät ohjeet ja linkit tärkeille sivuille.
Käynnistimme joulun jälkeen äidinkielessä 8B:n kanssa mediaprojektin. Oppilaat ovat etsineet ryhmissä sähköisestä mediasta juttuja erilaisista ajankohtaisista aiheista. Tarkoituksena on etsiä juttuja laidasta laitaan: teksteistä videoihin, uutisista meemeihin.

Opettajalla oli valmiiksi mietittynä aiheita, mutta niitä ei tarvittukaan, kun valveutuneilla oppilailla oli heti mielessä koko joukko sopivia aiheita. Aiheiksi valikoituivat lopulta pakolaiskriisi, huumeet, ISIS ja USA:n presidentinvaalit, joista viimeinen tarkentui suunnitteluvaiheessa Donald Trumpin henkilökuvaan.

Seuraavaksi oppilaat ryhtyvät pohtimaan, millaisia eri puhetapoja näistä aiheista on löydettävissä; voidaanko jutut jakaa esimerkiksi positiivisesti ja negatiivisesti aiheeseen suhtautuviin.


Pearltrees on sovellus, jonka avulla voi
kätevästi koota ja ryhmitellä linkkejä.
Idea projektiin syntyi Mediakeskuksen järjestämässä verkkopedagogiikka-koulutuksessa. Projektin tavoitteet liittyvät niin opittaviin sisältöihin kuin myös välineisiin ja työskentelytapoihin. Sen lisäksi, että oppilaat tutustuvat monipuolisesti mediateksteihin ja niiden tapoihin esittää asioita, he kokeilevat myös pienimuotoisesti tutkimuksen tekemistä.

Projektin aikana oppilaat käyttävät erilaisia verkkotyökaluja, joiden hallinta on tänä päivänä tärkeää.


Lopuksi oppilaat kokoavat tutkimustuloksensa Google Sites -sivulle,
eli luovat oman nettisivun aiheestaan.

Ei kommentteja: