torstai 17. tammikuuta 2019

We live, laugh and learn. Monikielisenä maailmalle, vahvana oman elämän ohjaksissa.

Näin kuuluu koulumme uusi visio. Visio on koulun toivottu tulevaisuuden tila. Hyvä visio on kuin iskulause, jossa näkyy koulun arvot ja erityispiirteet.

Mitä koulumme visio sitten kertoo meistä? Alussa sana we on suomeksi tietysti me. Se kuvaa sitä, että teemme asioita yhdessä. Opimme, opiskelemme ja opetamme yhdessä. Live, laugh and learn eli elämme, nauramme ja opimme kuvaavat sitä, että käymme koulua elämää varten, ilolla ja päämääränä oppiminen. Englanniksi sanat ovat siksi, että koulussamme on kielipainotus ja ensi syksynä alkaa uutena kielirikasteinen englanti. Tuomme arkienglantia oppitunneille ja muihin vuorovaikutustilanteisiin.
 
Monikielisenä maailmalle tarkoittaa sitä, että kielipainotuksen lisäksi koulumme oppilaat puhuvat äidinkielenään 30 eri kieltä. Monissa perheissä puhutaan suomen lisäksi kahta eri äidinkieltä. Monikielisyys on rikkaus ja valmistaa meitä menestymään tulevaisuuden työelämässä ja maailmassa, joka on globaali ja kansainvälinen.

Vahvana oman elämän ohjaksissa kertoo siitä, että korostamme koulumme kasvatustehtävänä vahvuuspedagogiikkaa. Pyrimme löytämään (ja toivomme jokaisen oppilaan tietävän) omat vahvuutensa peruskoulusta lähtiessään, mielellään jo täällä ollessaan. Oman elämän ohjaksissa tarkoittaa sitä, että tavoitteenamme on taata jokaiselle oppilaalle sellaiset tiedot, taidot ja valmiudet, että voi itse päättää omasta tulevaisuudestaan toisen asteen opinnoissa ja elämässä ylipäätään.

Yhdessä, ilolla ja vahvuuksien kautta!

Jutta-Riina Karhunen
rehtori

Ei kommentteja: